Alfred 1.2

Begin deze maand is versie van 1.2 van Alfred vrijgegeven. Je kan de update ophalen via de app, via de website of via de Mac App Store.

Ik heb deze versie direct gedownload en alle opties kunnen proberen. Deze blog post is voor 80% een vertaling van de officiële aankondiging met hier en daar een opmerking op basis van mijn ervaring tot nu toe.

Snel toegang tot je 1Password bookmarks

Deze functie is wat mij betreft de grootste vooruitgang die deze update met zich mee brengt. Sinds de update is dit functie die ik het meest gebruik.

Geef in de voorkeuren aan dat Alfred de 1Password bookmarks mag importeren. Vervolgens kun je in Afred “1p” typen gevolgd door een zoekopdracht. Maak je keuze en vervolgens wordt je browser geopend en wordt er direct voor je ingelogd. Voor deze optie heb je nog steeds je 1Password master paswoord nodig als je 1Password nog niet unlocked had.

Tekst uitvergroten met ⌘-L

Wil je een telefoon nummer of een tekst delen met iemand die een paar meter van je af zit. Dan is dit de oplossing. Met de toetsen combinatie Cmd + L kun je teksten die je geselecteerd heb uitvergroten op je scherm.

Twee nieuwe themes

Er zijn twee default themes aan Alfred toegevoegd. Ik heb al eerder de andere themes geprobeerd en ook deze twee nieuwe themes heb ik een kans gegeven. Ik wordt er niet enthousiast van. Ik blijf de standaard theme het sterkst vinden.

Clipboard Merge

Met Clipboard Merge kun je een tekst die je gekopieerd hebt direct samenvoegen met de tekst die je daarna kopieert. Activeer deze functie in de voorkeuren bij Features > Clipboard > Merging. Vervolgens houd je ⌘ ingedrukt en druk je de C toets twee keer in om de geselecteerde tekst samen te voegen met de vooraf gekopieerde tekst.

Na het uitproberen heb ik geen situatie kunnen ontdekken waarin ik deze functie kon gebruiken.

Nieuwe hotkeys

Hier wordt ik enthousiast van. Nu in het kort later meer.

Global hotkeys om een actie uit te voeren met de op dat moment geselecteerde tekst.
Voorbeeld: ALT+SHIFT+G om een geselecteerde tekst in te voeren als zoekopdracht bij Goolge.

Global hotkey om de laatst gekopieerde tekst schoon te plakken.
Voorbeeld: Handig voor als je teksten uit Word in je website wil plakken.

Global hotkeys kunnen gelinkt worden aan Snippets voor het plaatsen van teksten die je veel gebruikt.
Voorbeeld: je e-mail adres, telefoon nummer of e-mail handtekening.

File search herzien

Alfred heeft in deze versie een verbeterde algoritme om bestanden te vinden. Wil je hier meer over dit toverwerk weten kijk dan even op deze Tumblr post “Significant overhaul to file matching algorithm”.

Een hele subtiele verbetering die maakt dat ik er niet veel over kan zeggen behalve dat het zoeken wel lekkerder gaat.

En nog veel meer…

In versie 1.2 is veel verbeterd op het gebied van funktionaliteiten en bug fixes. Wil je hier meer over weten check dan even de Change Log voor de volledige lijst met veranderingen.

Wat gebruik je nu echt.

Deze update is al bijna een maand beschikbaar en als ik naar mijn eigen gebruik kijk dan is van alle nieuwe functies dan is “1Password 1Click bookmarks” de grote winnaar. Wat is voor jou de grote winnaar?

This entry was posted in Updates. Bookmark the permalink.

Comments are closed.