Alfred 1.1

Op 13 februari is versie 1.1 van Alfred vrijgegeven. In de Change Log staan 9 nieuwe functies, 18 verbeteringen en 13 bugfixes vermeld.  Van deze nieuwe functies zijn 8 alleen interessant voor de PowerPack gebruikers. De komende tijd zal ik een aantal nieuwe zaken uitlichten maar eerst geef ik je hier in het kort een overzicht.

De nieuwe functies

  • Wijs customactions en extensions toe aan Contact Viewer metadata
  • Configureer geavanceerde ‘Show Alfred’ globalhotkeys met de mogenlijkheid om de geselecteerde tekst mee te nemen naar Alfred
  • Ken de default actie van een filter’s toe aan eenextensie. Hier mee kun je je workflow verbeteren door een bestand te selecteren en daar een actie op lost te laten.
  • Het is eenvoudiger geworden om een bestaande extensie te vervangen met een nieuwe versie.
  • Je kunt nu de naam van een hotkey te wijzigen door er dubbel of met je rechter muisknop op te klikken.
  • Er is een ‘help’ keyword toegevoegd die toegang geeft tot de help site van Alfred.
  • Als je nu bij spell of definekeywords een hoofdletter gebruikt neemt Alfred de hoofdletter mee in het resultaat.
  • Je kunt nu de volgorde van URLs aanpassen bij Alfred’s URL globalhotkeys voorkeuren door met de URLs te slepen. Hiermee kun je de volgorde van je tabs (of ventster) in je browser bepalen.
  • De volgorde van applicaties en bestanden in Alfred’s File Group voorkeuren kun je nu aanpassen door te slepen.

Verbeteringen en bug fixes

Wil je weten wat er nog meer nieuw is in Alfred 1.1 verwijs ik je graag door naar de Change Log.

Meest gewaardeerde vooruitgang

Zelf ben ik erg blij dat je nu een geselecteerde tekst mee kan nemen naar Alfred door slim gebruik te maken van de ‘Show Alfred’ globalhotkeys.

Voorbeeld: Ik ben op een website en daar staat een naam van iemand en deze persoon wil ik opzoeken in LinkedIn. Ik selecteer de naam. Toets CTRL + SPATIE. Deze combinatie heb ik zo ingesteld dat de geselecteerde tekst in Alfred wordt geplaatst en dat de cursor vooraan de tekst geplaatst wordt. Nu hoef ik alleen nog maar linkedin te typen en op ENTER te drukken het zoek resultaat in LinkedIn te tonen. Nu had ik inplaats van LinkedIn ook Twitter, Google of Facebook in kunnen type.

Ik ben benieuwd welke functie jullie het meest kunnen waarderen.

This entry was posted in Updates. Bookmark the permalink.

Comments are closed.